Sveriges mest inflytelserika MEP på miljöområdet


Källa VoteWatch, läs hela studien här

 
   

Hej Jytte Guteland!

Du har av den ansedda EU-sajten VoteWatch utnämnts till Sveriges mest inflytelserika EU-politiker inom miljöområdet, vad tycker du om det?

– Det är jag stolt över. Mitt mål är att bland annat att driva en ambitiös klimatpolitik som respekterar klimatöverenskommelsen i Paris och driva på för en bättre kemikaliepolitik.

Utnämnelsen är ett kvitto på att det uppmärksammats, men ännu viktigare det ger oss förhoppningsvis ännu mer inflytande framöver.

2) Vilken är den största och viktigaste på miljöområdet just nu för dig som EU-parlamentariker?

– Jag har två områden som jag prioriterar extra mycket. Det ena är att EU ska leva upp till klimatöverenskommelsen i Paris. Det andra är att vi ska skydda bina. Det senare innebär en ambitionshöjning inom flera områden. Binas välstånd fungerar som ett lackmustest för ekosystemet, 

3) Vi har precis passerat halvtid i Europaparlamentet, vad hoppas du kunna fokusera på under den tid som återstår av mandatperioden?

– Jag vet redan att jag kommer att arbeta med energieffektiviseringar, eftersom jag är huvudförhandlaren i miljöutskottet för vårt yttrande avseende energieffektivitetsdirektivet. Jag kommer också att arbeta med Europaparlamentets ställningstagande avseende kommissionens förslag om hormonstörande ämnen. Det kommer alltså fortsätta att handla om klimat och om kemikalier.

***

facebook Twitter Email